Én kipróbáltam már rengeteg húspogácsa receptet, de ez a legjobb szerintem:
Fűszeres húspogácsa
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 40 dkg darált marhahús
- 15 dkg húsos szalonna
- 2 evőkanálnyi mustár
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Száz perc.
Elkészítés menete:
A hagymát kockázd fel, ahogy a szalonnát is. A húsokat tedd egy tálba, és üsd rájuk a tojást. Egy serpenyőben forrósíts olajat, pirítsd meg benne a szalonnát és a hagymát. Ha szépen megpirultak, add a húsokhoz, a többi fűszerrel egyetemben, a fokhagymát reszeld hozzájuk, sózd és borsozd ízlésed szerint, és dolgozd jól össze az egészet.
Innen vettem.