0 szavazat
(801e pont) által a(z) Konyhai praktikák kategóriában
Tudtok olyan módszereket, amivel könnyen és gyorsan megpucolhatjuk a főtt tojást? Nagyon szeretjük a tojást, de annyi idő elmegy a pucolással. Jó lenne valami trükk, amivel megoldódna ez a probléma... :)

2 Válasz

0 szavazat
(801e pont) által
Ezek nagyon jó trükkök, de csak akkor, ha beton keményre főzve szereted a tojást, mert ha egy kicsit is lágyabbra hagyod, akkor ezek a trükkök nem működnek, mert darabokra szeded a tojást velük. Amit viszont érdemes tudni, hogy a tojásokat főzés után azonnal hídégvízbe kell dobni, és lehetőleg hideg folyóvízben hirtelen le kell hűteni. Ezáltal a tojáshéj alatti hártyaréteg elválik a tojás fehérjétől, és könnyebb megpucolni a tojást. Ez a fenti trükkökre is érvényes szerintem. Enélkül kemény tojással sem lehetne megcsinálni ezeket a trükköket.
0 szavazat
(801e pont) által
A lenti videóban egy magyar srác 3 trükköt is bemutat tojáspucolással kapcsolatban. Az első trükknél megpucolja a tojás 2 végét, majd az egyik végén keresztül kifújja a tojást a hájából.  A 2. tükk nem is olyan nagy trükk, mert megpucolja megint csak a tojás 2 végét, majd a maradék héjat könnyedén leszedi a tojás oldaláról körbe. A 3. trükk végül is olyan mint az 1., csak mintha jobban sikerülne neki. :)  Láttam egyébként olyan videót is, amiben a tojást egyszerűen beleteszik egy pohárba, megrázzák, hogy mindenhol apróra törjön a héja, majd könnyedén lehúzzák a héját a tojásnak. Itt van a videó, ami az 1. 3 trükkről szól: https://www.youtube.com/watch?v=GPPg7V1wM1g

Kapcsolódó gyakori kérdések

0 szavazat
1 válasz
Ciro (34,4e pont) által kérdezett a(z) Élelmiszerek kategóriában
0 szavazat
1 válasz
Ciro (34,4e pont) által kérdezett a(z) Élelmiszerek kategóriában
0 szavazat
1 válasz
0 szavazat
4 válasz
gyakori-kerdesek (801e pont) által kérdezett a(z) Húsvét kategóriában
...