• Gyakori Kérdések és Válaszok – gyik.hu

  Van egy kérdésed, amire szeretnéd tudni a választ, de eddig nem merted másnak feltenni? Szívesen segítesz másokon azzal, hogy válaszolsz a kérdéseikre? Akkor jó helyen jársz, az ingyenes Gyakori kérdések és Válaszok (röviden gyik.hu) Nektek, Értetek és Veletek készül. Kérdezz bátran és segít másoknak! A gyik.hu online közössége jutalmazza azokat a válaszadokat, akik a gyakori kérdésekre igazán hasznos válaszokat adnak.

 • A GYIK.hu arra hivatott, hogy megtalálja neked kérdéseidre a legjobb válaszokat. Talán nem meglepő, de az oldalon regisztrált felhasználók kérdéseket tehetnek fel, és mások kérdéseire válaszolhatnak. 🙂 De mivel is nyújt többet oldalunk, mint más hasonló portálok, vagy akár a méltán népszerű nagy testvér?


  Mit nyújt neked a GYIK.hu?

  Pontokat, melyekkel új funkciókat érhetsz el az oldalon!

  Kérdéseiddel és válaszaiddal pontokat gyűjthetsz, melyek a különböző szintek eléréséhez szükségesek. Amennyiben összegyűjtötted az adott mennyiségű pontot, újabb funkciókat érhetsz el az oldalon ( pl. Szavazás, üzenet, hozzászólás, stb.).


  A legjobb válaszokat kérdéseidre!

  A válaszadók pontrendszerrel való motiválása biztosítja, hogy a lehető legrelevánsabb, leghasznosabb válaszok érkezzenek az általad feltett kérdésekre.
  Új kérdés vagy válasz kiírását 10 pont jóváírásával jutalmazzuk. Hogyha egy választ legjobb válasznak jelölnek, akkor a válaszoló 10 ponttal lesz gazdagabb. Hogyha felszavaz valaki egy kérdést, vagy egy választ, akkor 3 ponttal jutalmazzuk a szerzőt. Egy kérdésnél nem csak a kérdező jelölheti ki a legjobb választ, hanem bármelyik regisztrált felhasználó, de ha a kérdező szerint nem a már kijelölt válasz a legjobb, akkor felül bírálhatja a döntést a saját kijelölésével. Egy felhasználó nem jelölheti legjobb válasznak a sajátját, illetve a saját tartalom fel és leszavazása sem lehetséges. A válaszok sorrendjét azok hasznossága határozza meg, vagyis a listában az a válasz kerülhet előrébb, amelyik a legtöbb szavazatot kapta, vagy amelyik a legjobb válasznak lett jelölve.  Természetesen lehetőség van a válaszokat időrendben is megtekinteni.  Reméljük többé nem fogsz haszontalan válaszokat kapni a feltett kérdésedre hiszen ha valamelyik válasz úgy érzed nem odaillő, vagy provokatív, lehetőséged van azt leszavazni, vagy moderálni. Így ha mások később megtekintik kérdésed, a lehető legrelevánsabb, leghasznosabb válaszok között böngészhetnek először a fenti funkcióknak köszönhetően. Az értéktelen válaszok leszavazása esetén a szerző 5 pontot veszít.  A válaszokkal párhuzamosan fut a hozzászólás funkció, ahova a rövid megjegyzések, észrevételek kerülhetnek, ezzel is az áttekinthetőséget elősegítve.


  Átláthatóságot!

  A kérdések közt böngészve azonnal láthatod, mely kérdésekre érkezett legjobb válasz, mert jól látható zöld színükkel kitűnnek a többi közül.  Felül, a Válasz nélkül menüpontra kattintva  máris listázásra kerülnek a még megválaszolatlan kérdések, így egyszerűen nekiláthatsz azok megválaszolásának. Hogyha kíváncsi vagy arra, hogy melyek a leghasznosabb kérdések az oldalon, egy kattintással ezt is megteheted a Hasznos menüpontra kattintva.


  Gyakran ismételt kérdések:

  Hogyan regisztrálhatok a Gyik.hu oldalra?

  Mobiltelefonon a jobb felső sarokban lévő kérdés hozzáadása (+) gomba kattintva kezdheted meg a regisztrációs folyamatot, vagy amennyiben már regisztráltál, itt be is jelentkezhetsz. Asztali számítógépen ugyancsak az oldal jobb felső sarjában található “Belépés” gombra kattintva regisztrálhatsz, vagy jelentkezhetsz be. Lehetőséged van email cím, felhasználónév és jelszó megadásával regisztrálni, vagy ha még egyszerűbbé szeretnéd tenni ezt a folyamatot, használhatod facebook, Google+, vagy Twitter fiókodat is a Gyik.hu portálon való regisztrációhoz és bejelentkezéshez.

  Milyen szabályok vonatkoznak a kérdés kírására?

  Nézz utána, hogy a kérdésednek a lehető legmegfelelőbb kategóriát válaszd.

  A kérdésed címe ne csak egy kulcsszó vagy írásjel legyen. A kérdésed címét mondatban fejezd ki.

  Egy kérdésben csak egy adott dologról kérdezz. Hogyha másról is kérdeznél, azt tedd fel külön kérdésben.

  Kérdésed konkrétan arra vonatkozzon, amit tudni szeretnél, és ne általánosságban kérdezz, mint például ” Tudjátok-e?” vagy “Mit gondoltok róla?”.
  Az ilyen kérdésekre nem lehet megfelelő válaszokat kapni. Kérdésedben mindenképpen azt fogalmazd meg, amire tényleg kíváncsi vagy.

  A kérdésedhez készíts leírást is, mert így még pontosabban meghatározhatod azt, hogy mire vagy kíváncsi.

  A kérdéshez érdemes címkét készíteni, mer így még több ember találhatja meg kérdésedet.

  Ne kiabálj az oldalon, vagyis ne használj csupa nagybetűs szavakat és mondatokat. 

  Az oldalon ne tegyél fel olyan kérdéseket, ami csak egy általad forgalmazott termék, vagy szolgáltatás népszerűsítését szolgálja.

  Ne tegyél fel társkeresési céllal kérdéseket.

  Tilos más magánszemélyek képeit linkelni, adatait nyilvánosságra hozni!

  A kérdés kiírásával történő gyűlöletkeltésért, mások sértegetéséért, provokálásért, vállalkozás, termék, weboldal reklámozásáért,trágárkodásért, rasszista írásokért, közízlés megsértéséért kitiltás jár, így ilyen kérdéseket ne írj ki!

  FONTOS! A kérdésekre a választ nem szakemberek adják, ezért a válaszokat mindig fenntartásokkal kezeld.

  A szabályzat figyelmen kívül hagyása esetén a kérdésedet figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

  Gondold át, hogy mit kérdezel, mert a kérdés törlésére később már nem lesz lehetőséged.

  Mit tegyek, ha senki nem válaszol a kérdésemre? 

  48 óránként lehetőséged van ingyen előrehelyezni kérdésedet, hogy még több ember láthassa.