0 szavazat
(801e pont) által a(z) Táplálkozás kategóriában
Sütéshez, főzéshez elsősorban mit ajánlotok? Az étolaj, napraforgó olaj tudom, hogy nem az igazi, de milyen alternatíva van?

3 Válasz

+1 szavazat
(801e pont) által
Kókusz zsír vagy olíva olaj. Salátára olíva olaj, sütés-főzéshez kókusz zsír. (Ahhoz ne is használj inkább olíva olajat, mert a magas hő hatására karcinogén anyagok szabadulnak fel benne)
–1 szavazat
(120 pont) által
Motul 10W40-et ajánlom, nekem bevált. Azóta nincs szorulásom.
0 szavazat
(3,9e pont) által

Az egészségesebb főzéshez használt olaj fajtája a zsírtartalmuk, a főzési hőmérsékletük és a stabilitásuk alapján változik. Az alábbiak a legtöbb orvosi és táplálkozási szakértő által ajánlott egészségesebb főzési olajok:

  1. Olívaolaj: Magas telítetlen zsírtartalma miatt nagyon stabil a magas hőmérsékletek esetén, így a legtöbb étel elkészítéséhez ideális választás.

  2. Avokádóolaj: Magas stabilitása és alacsony füstpontja miatt kiváló főzéshez, sütéshez és pároláshoz.

  3. Lenolaj: Magas omega-3 zsírsav tartalma miatt kiváló választás, főleg grillezéshez és sütéshez.

  4. Napraforgóolaj: Alacsony füstpontja és magas stabilitása miatt kiváló sütéshez és fritőzöléshez.

Kapcsolódó gyakori kérdések

0 szavazat
1 válasz
Edu (39,0e pont) által kérdezett a(z) Élelmiszerek kategóriában
0 szavazat
1 válasz
Ciro (34,4e pont) által kérdezett a(z) Konyhai praktikák kategóriában
0 szavazat
1 válasz
gyakori-kerdesek (801e pont) által kérdezett a(z) Egyéb kérdések kategóriában
0 szavazat
1 válasz
Ciro (34,4e pont) által kérdezett a(z) Sütés, főzés kategóriában
0 szavazat
1 válasz
Edu (39,0e pont) által kérdezett a(z) Egyéb gyakori kérdések kategóriában
...