0 szavazat
(200 pont) által a(z) Irodalom kategóriában
Hétfőre rövid jellemzést kell írnom róla, de már nem emlékszem rá.

1 válasz

0 szavazat
(2,9e pont) által
Grecsó Krisztián "Vera" című regényében Józef apját, Schönberger Gábort, mint nagyon összetett és többrétegű karaktert írja le.

Schönberger Gábor az első világháború után építőipari vállalkozóként dolgozik, és gazdag üzletemberként él a családjával együtt. A könyv szerint Gábor egy időben hajlamos volt alkoholizmusra, és rendszeresen csalta feleségét, Rózát. Józef édesanyja nemcsak a férje hűtlenségével, hanem a nőket ért durvaságaival is szembesülnie kellett, ami a családban feszültségeket okozott.

Gábor számos érdekes tulajdonsággal rendelkezik. Például nagyon szenvedélyesen szeret horgászni, és gyakran jár az alföldi folyókhoz és tavakhoz, hogy kikapcsolódjon. Emellett nagyon figyelmes és szerető apa Józef iránt, és bár többször is szembekerült fiával, az ő iránti szeretete mindig átütő volt.

Összességében Gábor egy nagyon összetett, ellentmondásos karakter a "Vera" című könyvben. Az alkoholizmus és a hűtlenség ellenére szerető apa és figyelmes férj, akinek számos szenvedélye és érdeklődése van. A könyvben a karakter nagyon életszerűnek tűnik, és nagyon hitelesen írja le egy szülő számos szélsőséges, de emberi viselkedését.

Kapcsolódó gyakori kérdések

0 szavazat
3 válasz
0 szavazat
1 válasz
gyakori-kerdesek (801e pont) által kérdezett a(z) Halak kategóriában
0 szavazat
1 válasz
...