0 szavazat
(200 pont) által a(z) Szülő-gyermek kapcsolat kategóriában
Anyukám ma egész délelőtt főzött, nagyon finomat, de én ebédnél egyáltalán nem voltam éhes, ezért csak egy picit ettem, és ezen nagyon megsértődött. Miért volt ez tőlem tiszteletlen? Ha nem vagyok éhes és mégis eszem, akkor megfájdul a hasam.

1 válasz

0 szavazat
(2,9e pont) által
Az, hogy valaki nem éhes, teljesen normális, és semmi köze nincs a tiszteletlenséghez vagy az udvariatlansághoz. Az étkezési szokások és az étvágy különbözőek lehetnek az emberek között, és az, hogy valaki nem éhes egy adott időpontban, nem jelenti azt, hogy nem tiszteli azokat az embereket, akik főztek azért, hogy táplálják és gondoskodjanak róla.

Az, hogy csak keveset eszel, ha nem vagy éhes, teljesen elfogadható. Az éhségérzet és a hasi fájdalom megakadályozása nagyon fontos a test egészséges működéséhez, így fontos hallgatni a tested jelzéseire, ha úgy érzed, nem vagy éhes. Az anyukád valószínűleg csak azt érezte, hogy a főzésével kapcsolatos munkáját nem értékeled eléggé, és lehet, hogy jobban örült volna, ha egy kicsit többet eszel az ételéből.

Lehet, hogy segítene, ha elmagyaráznád anyukádnak, hogy nem szándékosan akartad megsérteni, és hogy az étvágyad nem múlik el egyszer csak azért, mert valaki készített neked finom ételt. Egy őszinte kommunikáció segíthet abban, hogy az érzéseidet megértsék, és hogy később könnyebben tudjatok együtt dolgozni az ilyen helyzetekben.

Kapcsolódó gyakori kérdések

0 szavazat
1 válasz
Edu (39,0e pont) által kérdezett a(z) Táplálkozás kategóriában
0 szavazat
1 válasz
Edu (39,0e pont) által kérdezett a(z) Egyéb kérdések kategóriában
0 szavazat
1 válasz
0 szavazat
1 válasz
Edu (39,0e pont) által kérdezett a(z) Élelmiszerek kategóriában
0 szavazat
1 válasz
Ciro (34,4e pont) által kérdezett a(z) Szórakoztató elektronika kategóriában

Gyakori kérdések és válaszok

Üdvözlünk a Gyakori Kérdések és Válaszok oldalon, ahol kérdéseket tehetsz fel és válaszokat kaphatsz a közösség többi tagjától.
...